2017. január 29., vasárnap

Túrós muffin almával


Hozzávalók:
  • 500 g tehéntúró (krémesebb fajta jobb, mint ami szárazabb, darabos)
  • 2 ek búzadara (púpozva)
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor 
  • 85 g (nyírfa)cukor 
  • 1 alma
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat az alma kivételével egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk, majd elosszuk a 12 muffinformába (papír vagy szilikon).
  2. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apró darabkákra vagdaljuk, minden muffinba beleszúrkálunk párat.
  3. A sütőt közben előmelegítjük 175°C-ra, kb 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert ez az a süti, ami hidegen szerintem sokkal finomabb!

 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Elkészítési idő nem több, mint 10 perc! 
- Más gyümölccsel is készíthető vagy el is hagyható a gyümölcs. Nálam ez valamiért mindig almával készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése