2017. január 24., kedd

Karfiolfelfújt lila és narancssárga karfiolból


Hozzávalók:
  • fél fej lila karfiol
  • fél fej narancssárga karfiol
  • 330 g tejföl
  • 3 púpos ek liszt
  • 5 tojás
  • bors
Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedjük és kicsit előfőzzük, de nem kell semmiképp sem puhára, maradjon teljesen roppanós.
  2. A leszűrt karfiolt egy jénai tálba vagy egyéb sütőedénybe rakjuk.
  3. A többi hozzávalót alaposan kikavarjuk, majd a karfiolra öntjük.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.






 

  
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Természetesen bármilyen karfiolból készíthető, csak így színesen talán mutatósabb. Ízre nem tér el jelentősen a hagyományos fehér színűtől, a narancssárga picit édesebb, a lila az kb ugyanolyan.
- Érdekes, ahogy a lila karfiol színe változott: a főzés során kékes színre váltott, majd a sütés közben újra lilább lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése