2016. január 19., kedd

Sült cékla


Hozzávalók:
  • 2-3 cékla
  • 1 kis hagyma
  • 1/4 zeller
  • 1 alma
  • balzsamecet
  • méz
  • őrölt bors
  • citrom
  • friss rozmaring
Elkészítés:
  1. A nyers céklákat, a zellert és a hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd egy sütőedénybe rendezzük őket.
  2. Elkészítjük a pácot: balzsamecetet mézzel keverünk, sózzuk, borsozzuk, facsarunk hozzá citromot. Ezzel meglocsoljuk a céklákat, rászórjuk egy rozmaring-ág kis levélkéit és kézzel alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a pác az összes cékladarabot.
  3. Lefedjük az edényt (ha nincs fedője, akkor alufóliával) és 200 fokos sütőbe toljuk. Időnként rápillantunk: ha levet engedett, akkor csak átkavarjuk néha, ha nem olyan levesek a zöldségek, akkor öntünk rá egy kevés vizet.
  4. Kb 50 perc után a cékla már puhulóban van (még nem teljesen puha, de nem is kell az legyen). Ekkor egy alma gerezdjeit is belenyomkodunk a céklák közé és fedő nélkül visszatesszük az edényt a sütőbe grill programra. Kb negyedóra alatt megpirul és az alma ízét is kicsit átveszi.
  5. Fogyaszthatjuk köretként, lehet saláták alapja, de mi már ettük előételként is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése