2016. január 31., vasárnap

Barackos-túrós palacsintatorta


Hozzávalók 23 (26) cm-es tortaformához:

  • 9 (12) db vékony palacsinta (pl ilyen) 
  • töltelékhez:
    • 400 (500) g tehéntúró  
    • 4 (5) ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor  
    • 1 tojás  
    • barack ízlés szerint: lehet sárga- vagy őszibarack, friss/fagyasztott/befőtt/aszalt 
  • öntethez:
    • 3 (4) púpos ek tejföl
    • 1 csapott ek cukor
    • 1 tojás
Elkészítés:
  1. Először megsütjük a palacsintákat. 
  2. A töltelékhez előbb áttörjük a túrót, hogy ne legyen darabos, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást és jól kikavarjuk. Végül a kockára vágott barackot is hozzákeverjük.
  3. Előkészítjük a tortaformát. A palacsintákat megtöltjük a túrótöltelékkel és feltekerjük, majd a lenti képen látható módon elhelyezzük őket a tortaformában. Egyszerűbb, ha a szélétől indulunk és a közepén fejezzük be.
  4. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a palacsinták tetejére és egyenletesen elkenjük. 
  5. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.




 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Réges-régen láttam valahol ezt a technikát, azóta tervezgettem, hogy kipróbálom. Most került rá sor :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése