2015. szeptember 13., vasárnap

Tejfölös karfiolleves


Hozzávalók:
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 cikk zellergyökér
  • 100 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • étolaj
  • bors
  • paprika
Elkészítés:
  1. A zöldségeket tisztítsuk meg, a sárgarépát és petrezselymet karikázzuk fel, a zellert vágjuk darabokra, a karfiolt pedig szedjük rózsáira.
  2. A hagymát vágjuk apró kockákra és pirítsuk kevés olajon üvegesre, majd adjuk hozzá a zöldségeket és jól forgassuk át. Öntsünk rá pici vizet (épp csak annyit, hogy ne égjen le) és 5-10 percig, néha megkavarva dinszteljük így a zöldségeket.
  3. Ezután öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje, fűszerezzük sóval, őrölt borssal és piros paprikával ízlés szerint, főzzük fel, majd lassú tűzön főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Ekkor készítsük el a habarást a lisztből, tejfölből és pici vízből, merjünk hozzá 1-2 merőkanállal a leves forró levéből, kavarjuk ki krémesre és ezzel habarjuk be a levest. Ekkor adjuk a leveshez a felaprított petrezselyemzöldet is.
  5. Miután újra felfőtt a leves, főzzük további 5-10 percet, közben ellenőrizzük a fűszerezést, utána tálalható. 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Készíthetjük rántással és nokedlivel is, így: Karfiolleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése