2015. július 7., kedd

Csokis-rumos meggylekvár


Hozzávalók:
  • 500 g meggy - kimagozva
  • 60 g (nyírfa)cukor
  • 2.5 g pektin (elhagyható)
  • 5 cl rum
  • 40 g étcsokoládé
  • pici frissen facsart citromlé
Elkészítés:
  1. Az előkészített meggyet botmixerrel pürésítjük.
  2. Főzni kezdjük egy megfelelő méretű edényben. Amikor felfőtt, közepesre mérsékeljük a hőfokot és sokszor megkavarva főzzük tovább a lekvárunkat.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a pektinnel elkevert (nyírfa)cukrot, az étcsokit, rumot és citromlét.
  4. Amikor jól elkeveredett és összefőtt, elkezdjük kóstolgatni, ízlés szerint még lehet édesíteni, majd addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget. (Ekkora mennyiségnél ez kb félóra.)
  5. Ezután üvegekbe merjük, hibátlan kupakokkal lezárjuk, majd "95 fok 35 perc"-es programon kidunsztoljuk a befőzőautomatában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése