2015. július 6., hétfő

Meggylekvár


Hozzávalók:
  • 500 g meggy - kimagozva
  • 60 g (nyírfa)cukor
  • 2.5 g pektin (elhagyható)
Elkészítés:
  1. Az előkészített meggyet botmixerrel pürésítjük.
  2. Főzni kezdjük egy megfelelő méretű edényben. Amikor felfőtt, közepesre mérsékeljük a hőfokot és sokszor megkavarva főzzük tovább a lekvárunkat.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a pektinnel elkevert (nyírfa)cukrot.
  4. Amikor jól összefőtt, megkóstoljuk, ízlés szerint még lehet édesíteni.
  5. Ha elértük a kívánt sűrűséget, üvegekbe merjük, hibátlan kupakokkal lezárjuk, majd "95 fok 35 perc"-es programon kidunsztoljuk a befőzőautomatában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése