2014. október 15., szerda

Ringlószilvás birsalma lekvár

Hozzávalók:
  • 500 g ringló szilva (kimagozva)
  • 500 g birsalma (megpucolva)
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1-2 kk pektin
Elkészítés:
  1. A birsalmákat jól megmossuk, magházát kivágjuk, de a héját nem kell lehámozni, ha szép sima. Ha nem az, akkor jobb lehámozni. Ezután a birsalmát vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük fel főni annyi vízzel, ami épp ellepi. (Ne tegyünk túl sok vizet, csak amennyi szükséges, hogy meg tudjon főni!)
  2. Amíg a birsalma fő, készítsük elő a szilvát: mossuk meg és magozzuk ki, majd aprítsuk fel. Nem szükséges nagyon apróra. Adjuk hozzá a birsalmához.
  3. Amikor a birsalma megpuhult, egy botmixer segítségével pürésítsük az egészet, adjuk hozzá egy citrom frissen facsart levét, majd főzzük tovább.
  4. A cukorral keverjünk el 1-2 kiskanál pektint, így könnyebben besűrűsödik a lekvár, de ettől a mennyiségtől még nem lesz zselés.
  5. Adjuk hozzá a gyümölcshöz és főzzük készre.
  6. Adagoljuk üvegekbe és "95 fok 35 perc"-es programmal dunsztoljuk ki a befőzőautomatában.
Megjegyzések, tapasztalatok:
-Ízlés szerint ízesíthetjük gyömbérrel, fahéjjal, vaníliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése