2014. október 25., szombat

Banánlekvár


Hozzávalók (kb 400 ml lekvárhoz):
  • 3 nagyon érett banán (pucolva 300 g)
  • 100 ml víz
  • 50 g cukor
  • fahéj
Elkészítés:
  1. A banánokat karikázzuk fel és 100 ml vízzel tegyük fel főni. 
  2. Mérjük ki a cukrot és adjuk hozzá a banánhoz, majd szórjunk rá fahájat is, ízlés szerint.
  3. Kavargassuk a lekvárt, mert nagyon gyorsan sűrűsödik. Nem szükséges addig főzni, amíg a banándarabok teljesen szétesnek, darabosan talán még finomabb.
  4. Befőzőautomatában "95 fok - 35 perc"-es programon kidunsztoljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a mennyiség a banán előkészítésével együtt kb 10 perc alatt elkészül.
- Nagyon érett banánokat érdemes használni lekvárfőzéshez, így a cukormennyiség akár csökkenthető ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése