2014. június 28., szombat

Rumos meggy


Hozzávalók:
  • 1 kg magozott meggy (tisztán)
  • 30 dkg (nyírfa)cukor
  • 1 dl Portorico Rum 60⁰
Elkészítés:
  1. Az előkészített magozott meggyet lemérjük és kg-onként 30 dkg (nyírfa)cukrot valamint 1 dl 60⁰-os rumot adunk hozzá.
  2. Jól összekavarjuk és 1-2 napra lefedve hűtőbe tesszük, naponta néhányszor megkavarjuk.
  3. Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe rakjuk.
  4. Befőzőautomatában "80 fok - 30 perc"-es programon kidunsztoljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Készíthetjük úgy is, hogy a sima magozott meggyhez az üvegbe rakáskor adunk rumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése