2014. június 24., kedd

Paradicsomos csicseriborsófőzelék

 
Hozzávalók:
  • 300 g csicseriborsó
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • olívaolaj
  • kis csokor petrezselyemlevél
  • őrölt bors
Elkészítés:
  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben megfőzzük. (A 300 g csicseriborsóból így kb dupla mennyiségű főtt csicseriborsó lesz.)
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. 
  3. A főtt csicseriborsóból kb 100 g-ot félreteszünk, a többit a hagymához adjuk a sűrített paradicsommal együtt, majd felöntjük annyi vízzel, ami még nem lepi el teljesen a csicseriborsót.
  4. Fűszerezzük és összeforraljuk.
  5. Közben a félretett csicseriborsót kevés vízzel pürésítjük/turmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Hozzáadjuk a frissen aprított petrezselyemzöldet és még egyszer felforraljuk, majd tálalhatjuk is. Tálaláskor is szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a mennyiség kb 4 adagnak tekinthető.
- Önmagában is finom, de valamilyen feltéttel még tartalmasabb étel.
- Ötlet innen, módosításokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése