2014. április 23., szerda

Adzuki babos barna rizs párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
  • 10 dkg adzuki bab
  • 10 dkg barna rizs
  • 1 cukkini
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • őrölt bors
  • 1 nagy friss zellerlevél
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • házi piros arany
  • (kókusz)olaj
Elkészítés:
  1. Az adzuki babot és a barna rizst külön edényben, sós vízben puhára főzzük.
  2. Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket. 
  3. Kevés (kókusz)olajat forrósítunk egy olyan serpenyőben, melynek fedője is van. Beletesszük a zöldségeket, jól összekavarjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, piros arannyal, apróra vágott zellerlevéllel, csipet kakukkfűvel és bazsalikommal. Pici vizet is adunk a zöldségekhez és addig pároljuk fedő alatt, amíg majdnem puhák lesznek. (Akkor a legjobb, ha az állaguk a "roppanós" és a "puha" között van.)
  4. Az adzuki babot és a barna rizst összekeverjük és a párolt zöldségekkel tálaljuk.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet innen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése