2014. március 19., szerda

Sárgaborsó főzelék sonkachips-szel és pirított újhagyma karikákkal


Hozzávalók (4 személyre):
  • 500 g sárgaborsó
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 ek liszt
  • 2 kk piros paprika
  • 2 babérlevél
  • só 
  • bors
  • 10 dkg feketeerdő sonka
  • 4-8 db újhagyma
Elkészítés:
  1. A sárgaborsót 24 órára beáztatjuk.
  2. Főzés előtt a sárgaborsót leöblítjük, majd sós vízben, 2 babérlevéllel megfőzzük (a habot eltávolítjuk, ha kell, többször is).
  3. Közben 1 serpenyőben megolvasszuk a kacsazsírt, ebben megpirítjuk a felkarikázott újhagymákat, majd a feldarabolt sonkaszeleteket.
  4. A megmaradt kacsazsírhoz hozzáadunk 2 ek lisztet és 2 kk piros paprikát, paprikás rántást készítünk.
  5. Amikor a borsó megfőtt, leszűrjük, egy tiszta edénybe tesszük, hozzáadjuk a rántást, sózzuk, megborsozzuk, ha túl sűrű, vizet is adunk hozzá. Felfőzzük, majd kis lángon 5-10 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek, közben párszor megkavarjuk. 
  6. A sonkachips-szel és a pirított újhagyma karikákkal tálaljuk. 
 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A kacsazsírt helyettesíthetjük étolajjal.
- Nagyon laktató étel, ez a mennyiség elég lehet akár 6 főnek is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése