2014. március 16., vasárnap

Karfiolleves

Hozzávalók:
  • 1 közepes karfiol
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 hagyma
  • étolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • piros arany
  • rántáshoz:
    • 1 kanál (tönköly)liszt
    • étolaj
  • nokedlihez:
    • 1 tojás
    • liszt
Elkészítés:
  1. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és olajban üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá piros aranyat és addig dinszteljük, míg a zöldségek félpuhák lesznek.
  3. Ekkor felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott és rózsáira szedett karfiolt valamint az összekötözött petrezselyemleveleket.
  4. Amíg fő a leves, rántást készítünk 1 kanálnyi (tönköly)liszt és kevés olaj felhasználásával.
  5. Elkészítjük a nokedlit is, 1 tojás, csipet só és annyi (tönköly)liszt felhasználásával, amennyit felvesz a tojás. Vigyázzunk, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény a nokedlitészta.
  6. A leveshez adjuk a rántást és megkavarjuk néhányszor, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  7. A levesbe szaggatjuk a nokedlit egy kanál segítségével és készre főzzük a levest.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ne tegyünk sok rántást a levesbe, így egy könnyű, finom zöldséges leves készül, melyből igazán nehéz csak 1 tányérral enni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése