2014. március 23., vasárnap

Édesburgonyás cukkinis csicseriborsós ragu



Hozzávalók:
  • 80 dkg édesburgonya (megpucolva nekem 68 dkg lett)
  • 1 nagyobb cukkini
  • 25 dkg csicseriborsó (1 nap áztatás után megfőzve nekem 55 dkg lett) 
  • 7 dl házi paradicsomlé
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagyobb hagyma
  • olívaolaj
  • 1 nagy csipet fahéj
  • petrezselyemzöld 
  • 1 kk (őrölt) kömény 
  • őrölt fekete bors 
Elkészítés:
  1. A csicseriborsót beáztatjuk kb 24 órára, majd sós vízben megfőzzük.
  2. A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
  4. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott édesburgonyát, az előre megfőzött csicseriborsót, sót, borsot, fahéjat, köményt és a paradicsomlét.
  5. Közepes tűzön néha megkavarva addig rotyogtatjuk, míg az összes hozzávaló nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és a petrezselyemzöldet, majd készre főzzük. (Szükség esetén adunk hozzá vizet és még fűszerezhetjük.)



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Különleges ízvilágú remek egytálétel.
- Ötlet innen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése