2014. január 18., szombat

Könnyű citromos sütemény

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 8 dkg vaj (vagy margarin)
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom
Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. 
  2. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük. 
  3. Utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és –levet, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet.
  4. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. 
  5. A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig sütjük. 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez az adag egy kis tepsihez elég. (16 cm * 25 cm)
- Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy porcukorból és citromléből kevert mázat csurgatunk rá.
- Ezt a receptet használtam fel szinte szó szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése