2014. január 6., hétfő

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:
  • 0.5 kg kelkáposzta
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 kis hagyma
  • 2 ek liszt
  • olaj
  • bors
  • paprika
  • kömény

Elkészítés:
  1. A kelkáposztát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, ami majdnem ellepi. 
  2. Megpucoljuk a burgonyát és apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kelkáposztához, együtt főzzük tovább.
  3. Fűszerezzük ízlés szerint a következőkkel: só, bors, paprika, kömény (aki szereti, fokhagymát is tehet bele).
  4. Amikor a burgonya és kelkáposzta már nagyjából megfőtt, hagymás rántást készítünk (olaj, hagyma, liszt), hozzáadjuk a káposztához, ellenőrizzük a fűszerezést, majd készre főzzük.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Fasírttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése