2014. január 2., csütörtök

Forralt bor

Hozzávalók 9 személyre:
  • 3 palack édes vörösbor (9 db átlagos méretű bögrényi mennyiség) 
  • 4 mandarin
  • 1 citrom
  • 2 rúd fahéj
  • 2-3 kk egész szegfűszeg
  • 8-10 db szegfűbors
  • koriander
  • őrölt szerecsendió
  • kardamom
  • cukor
Elkészítés:
  1. A bort egy megfelelő méretű edénybe öntjük és elkezdjük forralni.
  2. A mandarinokat megpucoljuk, cikkekre szedjük, és minden cikket elvágunk legalább kétfelé.
  3. A citromot alaposan megmossuk és felkarikázzuk héjastól.
  4. A borhoz adjuk a mandarint, citromot és a fűszereket.
  5. Amikor felforrt, ízlés szerint édesítjük cukorral. Akkor is érdemes kevés cukrot hozzáadni, ha nem szeretjük nagyon édesen, mivel a cukor remekül kihozza az ízeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése