2013. december 15., vasárnap

Sárgabarackos gombóc lilaburgonyából



Hozzávalók:
  • A tésztához:
    • 1 kg "perui lila" fajtájú burgonya
    • 20-30 dkg liszt (amennyit felvesz)
    • 1 tojás
    • kevés só
    • 2 ek olaj
  • A töltelékhez:
    • sárgabarack (vagy befőtt)
    • őrölt fahéj
    • porcukor
  • Hempergetéshez 
    • zsemlemorzsa
    • kevés olaj
  • porcukor - a végén meghinteni
Elkészítés:
  1. A burgonyát előre megfőzzük héjában, megpucoljuk és áttörjük egy krumplinyomón.
  2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk és kb 8x8 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
  3. A barackokat daraboljuk (befőttet előre lecsepegtetjük) és fahéjas porcukorba mártjuk, ráhelyezzük az előkészített négyzetekre és gombócokat formálunk.
  4. A gombócokat forrásban lévő (bő) vízbe helyezzük és kb. 10 perc alatt készre főzzük (miután feljönnek a víz tetejére utána egy-két perc és kész).
  5. Miközben fő a gombóc, egy kevés olajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, és az elkészült gombócokat ebbe forgatjuk.
  6. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk. 



 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy igazán különleges gombóc, így lehet feldobni vagy akár ünnepivé varázsolni egy egyszerű ételt! :)
- A recept forrása:
http://www.lilaburgonya.hu/lilaburgonyasreceptek#sargabarackos-gomboc-lila-burgonyabol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése