2013. december 3., kedd

Olasz pizza

Hozzávalók:

  • Pizza tésztához:
    • 40 dkg liszt
    • fél kocka élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor 
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 kiskanál oregánó
    • egy csipetnyi só
    • langyos víz igény szerint
  • Feltéthez:
    • paradicsomlé
    • 1 kiskanál oregánó
    • bors
    • mozzarella sajt
    • kukorica
    • paradicsom
    • gomba
    • sonka
    • reszelt trappista sajt
Elkészítés:
  1. A tejet langyosra melegítjük, cukrozzuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután a tészta összetevőit jól összegyúrjuk és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül fél órát. 
  2. A natúr házi paradicsomlét főzni kezdjük és só, bors, oregánó hozzáadásával paradicsomszószt készítünk.
  3. Amikor a tészta megkelt, a pizzasütő formánk vagy tepsink formájától, nagyságától függően több darabba osztjuk, majd mindegyiket lisztes kézzel formázzuk (vékonyra széthúzzuk).
  4. A tésztára pizzaszószt kenünk, erre aztán jöhetnek a feltétek ízlés szerint. 
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 25 perc alatt süssük meg.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nekem ebből a mennyiségből 3 db 28 cm-es pizza készülhetett volna, de a 3. helyett pizza muffinok készültek.
- A pizzatésztához fehér és teljes kiőrlésű lisztet is használhatunk, én most vegyítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése