2013. december 12., csütörtök

Narancslekvár

Hozzávalók:
  • 500 g narancsfilé
  • 500 ml narancslé
  • 1 citrom
  • 20 dkg cukor
  • 2 kk pektin
Elkészítés:
  1. Először a narancsokat megpucoljuk, cikkekre szedjük, majd minden hártyát eltávolítunk a cikkekről. Eléggé időigényes türelemjáték. Készítsünk elő fél kg-ot.
  2. Ezután narancslét facsarunk és kimérünk belőle fél liternyit, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét.
  3. Ha mindent előkészítettünk, egy edénybe töltjük a hozzávalókat, a cukorral előre összekevert pektinnel együtt és közepes lángon kb 20-25 percig főzzük, időnként megkavarva. 
  4. Tiszta üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk.
  5. Befőzőautomatában 95 fokon 35 percig dunsztoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése