2013. december 13., péntek

Káposztaleves

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej káposzta
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 ek liszt
  • kevés olaj
  • só 
  • bors
  • házi piros arany
  • ételízesítő
  • kis csokor petrezselyem levél
  • 1 nagy zellerlevél
Elkészítés:
  1. A káposztát minél vékonyabb szeletekre vágjuk, majd keresztben is daraboljuk, hogy ne legyenek sem nagy, sem hosszú darabok. Egy fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi, majd főzni kezdjük.
  2. A krumplit megpucoljuk és pici kockákra vágjuk.
  3. A káposztát fűszerezzük, majd hozzáadjuk a krumplit és az összekötözött zöld leveleket is. Ha szükséges, még öntünk vizet a levesünkbe.
  4. Rántást készítünk. Amikor kész, a forró levesléből merünk hozzá 1-2 merőkanállal, jól összekavarjuk, és amikor csomómentes, akkor hozzáadjuk a rántást a leveshez.
  5. Még egyszer felforraljuk és utoljára még ellenőrizzük a fűszerezést. 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a leves talán az egyetlen étel, amihez ételízesítőt használok, de valamiért ezt így szoktam meg, hiányzik, ha nincs benne.
- "Egyszerű és nagyszerű" - talán így lehetne ezt a levest legjobban jellemezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése