2013. december 26., csütörtök

Kacsamáj salátával

Hozzávalók:
  • kacsamáj
  • kacsaháj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • majoránna
  • bors
Elkészítés:
  1. A májat alaposan leitatjuk, hogy száraz legyen.
  2. Egy serpenyőben a kacsahájból kiolvasszuk a zsírt, ebbe hagymát, fokhagymát teszünk. Amikor már üveges, akkor beletesszük a májat és magas fokozaton megpirítjuk mindkét oldalát. Ezután lefedjük és alacsonyabb fokozaton pár perc alatt puhára sütjük.
  3. Ha úgy gondoljuk, hogy elkészült, fogpiszkálóval tűpróbát végzünk: akkor jó, ha a fogpiszkáló helyén zsír szivárog és nem véres lé.
  4. Csak a végén fűszerezzük, amikor már készre sütöttük.
  5. Felszeleteljük és salátával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése