2013. december 21., szombat

Narancsos cékla-chutney

Hozzávalók:
  • 3 kisebb cékla (~ 270 g)
  • 1 közepes alma (~150 g)
  • 1 kis lila hagyma 
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 10 dkg cukor
Elkészítés:
  1. A nyers céklákat, almát és a hagymát megtisztítjuk és lereszeljük (vagy minél apróbbra kockázzuk), a narancsnak és a citromnak kifacsarjuk a levét.
  2. Mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és főzni kezdjük.
  3. Kb 1 óra alatt puhára főzzük.
  4. Öntsük sterilizált üvegekbe, majd 95 fokon 35 percig dunsztoljuk a befőzőautomatában.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Jól illik sajtok, húsos ételek vagy valamilyen gabonaköret kísérőjeként.
- Fűszerezhetjük is fahájjal, szegfűszeggel, koriandermaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése