2013. december 21., szombat

Céklás brownie



Hozzávalók:
  • 500 g nyers céklagumó 
  • 100 g vaj
  • 200 g 70%-os étcsokoládé
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 250 g barna cukor
  • 3 db tojás
  • 100 g finomliszt
  • 25 g kakaópor
Elkészítés:
  1. Mossuk meg a céklákat és főzzük őket puhára (héjastól). 
  2. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg és pürésítsük botmixerrel.
  3. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 
  4. Daraboljuk durvára a csokoládét, kockázzuk fel a vajat.
  5. A pürésített céklát keverjük simára a vajjal, az aprított csokoládéval és a vaníliakivonattal.
  6. Egy nagyobb tálban kézi mixerrel keverjük össze a cukrot a tojásokkal. Kb. 2 perc keverés után sápadt színű, habos állagú lesz, ekkor kanalazzuk bele a céklás keveréket. Óvatosan keverjük, hogy levegős maradjon. 
  7. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  8. Szitáljuk bele az előzőleg kakaóval összekevert lisztet és keverjük simára.
  9. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 25-30 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor van kész, ha a tészta megemelkedik, de a tepsit megmozgatva érezzük, hogy a felső kéreg alatt még lágyan remeg. 
  10. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk négyzetekre.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept a BBC Good Food magazin 2012. szeptemberi számából származik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése