2013. december 22., vasárnap

Banánkocka fahéjas mascarpone krémmel





Hozzávalók:
  • A tésztához:
    • 340 g liszt
    • 200 g cukor
    • 2 tojás
    • 1 kk sütőpor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 150 g tejföl   
    • 125 ml étolaj
    • 3 banán (lehetőleg jó érett)
  • A krémhez: 
    • 500 g mascarpone 
    • 1 banán
    • 50 g porcukor 
    • fél kk őrölt fahéj
  • A tetejére: 
    • mandula

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, szódabikarbónát.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, olajat, a villával pépesített banánt, végül a száraz anyagokat.
  4. A masszát a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbát végezzünk.)
  5. A krémhez a banánt pürésítjük, majd kikeverjük a mascarponéval, a porcukorral és a fahéjjal. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk durvára vágott pirított mandulával. 
  6. Kockákra vágva tálaljuk.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez az adag 25*35 cm-es tepsihez elég.
- A recept forrása (módosítottam rajta): http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/12/banankocka-fahejas-mascarpone-kremmel.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése