2013. november 9., szombat

Kráter szelet


Hozzávalók:
  • A pudinghoz:
    • 2 csomag puding (2 vanília vagy 1 vanília+1 puncs)
    • 6 evőkanál cukor
    • 9 dl tej
  • A tésztához:
    • 5 tojás
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 sütőpor
  • A mázhoz:
    • 2 kis pohár tejföl (300-400 g)
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
  1. A pudingokat megfőzzük, egyenként 4.5 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral. Hagyjuk kihűlni. Időnként keverjük meg, hogy ne hártyásodjon be a teteje.
  2. A tojásokat szétválasszuk.
  3. A tojássárgákat a 25 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tejet és olajat, majd az összekevert kakaós, sütőporos, lisztes keveréket.
  5. Végül hozzáadjuk az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot és óvatosan ezzel is elkeverjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd vizes kanállal a tetejére kanalazzuk a kihűlt, megdermedt pudingot, egyenletesen elosztva a tepsi egész területén.
  7. 175 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.
  8. Eközben összekeverjük a tejfölös máz hozzávalóit. Miután a sütemény megsült, a tetejére kenjük, rögtön azután, hogy kivettük a sütőből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése