2013. november 4., hétfő

Habos meggyes lepény




Hozzávalók:
  • 4 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 sütőpor
  • liszt, amennyit felvesz
  • 1 üveg magozott meggy
  • hab:
    • 4 tojás fehérje
    • 20 dkg cukor

Elkészítés:
  1. A 4 tojássárgáját és 1 egy egész tojást a margarinnal és cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőport, majd hozzáadjuk annyi lisztet, amennyit felvesz. 
  2. Sütőporos tepsibe öntjük a tésztát és a magozott meggyet rárakjuk a tetejére, sütni kezdjük.
  3. Közben a habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a majdnem megsült sütemény tetejére kenjük, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése