2013. november 19., kedd

Citromos süti


Hozzávalók:

  • 250 g kristálycukor
  • 250 g margarin
  • 250 g liszt
  • 6 db tojás (külön sárga, külön fehér)
  • 1/2 sütőpor
  • kevés só
  • 2-4 citrom
  • 150 g porcukor

Elkészítés:
  1. A cukrot és a margarint összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. Ezután beletesszük egy citrom levét és lereszelt héját.
  3. Keverés után hozzátesszük a lisztet és a sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Előmelegített sütőben (175 °C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  5. Amíg sül, 2-3 citrom levét összekeverjük a porcukorral (ennek a keveréknek közepesen sűrűnek kell lennie).
  6. Ha a tészta megsült, kiborítjuk a tepsiből és azonnal (még forrón!) az alját bekenjük a cukros, citromos lével. 
  7. Kis négyzetekre szeleteljük és tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése