2013. október 11., péntek

Zakuszka babbal

Hozzávalók:
  • 1 kg paprika
  • 15 dkg hagyma
  • 7 dl házi natúr paradicsomlé
  • 2 dl olaj
  • 0.5 kg fehér nagyszemű bab
  • babérlevél
  • jódmentes só
  • szemes és őrölt bors
Elkészítés:
  1. A babot előre beáztatjuk kb. fél napra, majd amikor jól megdagadt, megfőzzük.
  2. A hagymát és paprikát megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
  3. Külön-külön leturmixoljuk a hagymát, paprikát, babot.
  4. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, fűszerezzük és addig főzzük, míg a paprika teljesen megváltoztatta a színét.
  5. Hozzáadjuk a babot és a paradicsomlét, még egyszer fűszerezzük, majd készre főzzük.
  6. Üvegekbe rakjuk és "95 fok 30 perces programmal" a befőzőautomatában kidunsztoljuk. 

Tapasztalatok:
- Sokkal egyszerűbb és kiadósabb, mint a vinettás zakuszka.
- Ebből a mennyiségből nekem kb 2.5 l zakuszka lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése