2013. október 19., szombat

Vörös áfonya chutney

Hozzávalók:
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 35 dkg vörös áfonya
  • 1 alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 kk fahéj
  • kevéske szerecsendió
  • 1 kisebb lilahagyma
Elkészítés:
  1. A vizet feltesszük főni a cukorral. 
  2. Az áfonyát megmossuk, a hagymát megpucoljuk és lereszeljük, az almát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A citrom és narancs héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
  3. Amikor forr a víz, beletesszük az áfonyát, almát, hagymát. Folyamatosan keverjük, míg az áfonya meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a narancs és a citrom héját és levét. 
  4. Kis üvegekbe merjük, lezárjuk és 90 fokon 30 percig dunsztoljuk. 









Tapasztalatok:
- Grillezett sajtokhoz, vörös húsokhoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése