- paradicsom :)
- Csak jó érett, lehetőleg hibátlan és friss paradicsomot használjunk fel.
- A paradicsomot jól megmossuk. Kivágjuk a száránál levő részt, daraboljuk.
- Paradicsompasszírozóval kinyerjük a paradicsomlét.
- Főzzük 1-2 órát, ízlés szerint, minél tovább főzzük, annál sűrűbb lesz és az üvegek tetején annál kevesebb lesz az átlátszó lé.
- Miután üvegekbe raktuk, a befőzőautomatában "95 fok-30 perc"-es programmal kidunsztoljuk.
Tapasztalatok:
- 15 kg paradicsomból kb 10 l paradicsomlé lett, de az üvegek tetején így még kb 3 ujjnyi átlátszó lé maradt.
- Hogy mennyire sűrű a paradicsomlé, az attól is függ, hogy milyen fajta paradicsomból főzzük. Keressük a "befőzni való" fajtákat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése