2013. augusztus 19., hétfő

Paradicsombefőzés

Hozzávalók:
  • paradicsom :)
Elkészítés:
  • Csak jó érett, lehetőleg hibátlan és friss paradicsomot használjunk fel.
  • A paradicsomot jól megmossuk. Kivágjuk a száránál levő részt, daraboljuk.
  • Paradicsompasszírozóval kinyerjük a paradicsomlét.
  • Főzzük 1-2 órát, ízlés szerint, minél tovább főzzük, annál sűrűbb lesz és az üvegek tetején annál kevesebb lesz az átlátszó lé.
  • Miután üvegekbe raktuk, a befőzőautomatában "95 fok-30 perc"-es programmal kidunsztoljuk.








Tapasztalatok:
- 15 kg paradicsomból kb 10 l paradicsomlé lett, de az üvegek tetején így még kb 3 ujjnyi átlátszó lé maradt.
- Hogy mennyire sűrű a paradicsomlé, az attól is függ, hogy milyen fajta paradicsomból főzzük. Keressük a "befőzni való" fajtákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése