2013. augusztus 17., szombat

Padlizsánsütés

Erdélyben a padlizsánt vinettának hívjuk. Nagyon elterjedt és közkedvelt zöldség.
Leggyakoribb felhasználási módja: vinettáskenyér :)

Ehhez a nyáron bőségesen termő padlizsánt megsütjük. Legjobb szabad tűzön, úgy lesz egy kis füstös íze, de bent a konyhában, tűzhelyen is lehet, lényeg, hogy nagyon alaposan, minden oldalán szinte megégetésig süssük, így lesz jó puha és finom a belseje.
Amikor megsült, megvárjuk, hogy kihűljön, majd eltávolítjuk a héját, hogy hozzáférjünk a belsejéhez, azt használjuk fel. Frissen a legjobb felhasználni padlizsánkrémhez, de adagonként zacskózva le is fagyaszthatjuk, és télen elővéve is nagyon finom lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése