- uborka (friss, apró, lehetőleg egyenes)
- ecet
- kapor
- torma
- babérlevél
- csípős paprika
- szemesbors
Lé:
- 2 l víz
- 0.5 l ecet (9%-os)
- 20 dkg cukor
- 15 dkg jódmentes só
- az uborkát alaposan megmossuk, jól ledörzsöljük a "tüskéit" (legalább kétszer mossuk)
- az üvegek aljára kaprot helyezünk
- elrendezzük az első sor uborkát (függőleges helyzetben, így fér legtöbb)
- berakjuk a tormát, csípős paprikát, babérlevelet (úgy mutatósabb, ha ezek az üveg falához kerülnek és nem középre az uborkák közé)
- ezután telerakjuk az üveget uborkával (ha nagyobb az üveg, akkor még fűszereket is rakjunk)
- a tetejére szemesborsot szórunk (720 ml-es üvegbe én egy fél mokkáskanálnyit szoktam)
- elkészítjük a levet rá, feltöltjük és lezárjuk az üvegeket
- a befőzőautomatában "90 fok - 30 perc"-et állítunk be
Tapasztalatok:
- a felöntőlénél megadott mennyiség kb 12 db 720 ml-es üvegre elég, de ez függ attól is, hogy mennyire töltöttük ki az üvegeket uborkával, az pedig nagyban függ az uborkák méretétől.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése