A meggyet kimagozom, 1 kg gyümölcshöz 30 dkg cukrot adok, majd 2 napra hűvös helyre kell tenni (én a hűtőbe szoktam). Néha megkavarom, hogy minél jobban és minél hamarabb elolvadjon a cukor. Elég sok levet enged, a meggyet és a szörpöt külön üvegekbe teszem, majd kidunsztolom.
Ezt a meggyet nem befőttként fogyasszuk, mivel túl édes lenne, viszont süteményekbe és gyümölcslevesbe, gyümölcsmártásba ez vált be.
A meggylekvárt nagyon szeretem, de idén megkínáltak ribizlis meggylekvárral és annyira ízlett, hogy ki kellett próbálnom, így ilyet főztem:
50 dkg meggy, 50 dkg ribizli, 20 dkg cukor, esetleg pektin, ha zselésre szeretnénk.
A recept bevált, megtartom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése